Kender du forskellen på burbon og skotsk whiskey? I Danmark drikker de fleste mest skotsk eller irsk whiskey, og der er ikke så mange der drikker burbon. Eller, der er mange der drikker Jack Daniels, men det er faktisk ikke helt burbon. Jack Daniels er en afart af burbon, der kaldes for Tennessee whiskey. Forskellen ligger i mængden af majs der er brugt ved fremstillingen. Der er ikke brugt så mange procent majs til at lave Jack Daniels, som der er i andre burbon mærker. Andre former for whiskey, for eksempel scotch eller irish, er ikke lavet på majs, men på korn og malt. Det er også det der gør en stor forskel i smagen. Burbon er væsentlig sødere i smagen end traditionel whiskey, og kan på mange virke mindre sprittet. Der er ikke så mange slags burbon at vælge imellem i Danmark, de fleste der bliver solgt bliver blandet med cola når de skal drikkes, så det er ikke de dyreste mærker man finder i sit lokale supermarked. Men man kan blive overrasket. Jeg købte en flaske for nylig, af mærket Western Gold. Den var så billig, at jeg tænkte at hvis jeg ikke kunne drikke den, kunne jeg altid bruge den til Vinduespudsning. Men jeg blev positivt overrasket, for den smagte faktisk rigtig godt, med en teskefuld vand i, efter lige at have stået i ti minutter. Jeg købte den i Lidl, og har en skummel mistanke om at det i virkeligheden er en Jim Beam, som bliver solgt i andre flasker.

Burbon eller scotch?Burbon eller scotch?