Det svære valg

Jeg står overfor et svært valg, som jeg har brugt rigtig lang tid på at overveje. Jeg har et arbejde hvor jeg skal bruge min bil, men den jeg har er ved at være godt slidt op. Det er en Hyundai fra 2002 og den har bestemt kendt bedre dage. Jeg regnede for nylig ud hvad det koster mig at have den om året, med reperationer og alting, og det er en rigtig dårlig forretning jeg er ude i. Den kører ikke særlig langt på literen, sådan en 12-14 kilometer, så den er også dyr i grøn ejerafgift. Derudover er der en del ting der bare ikke virker mere og jeg vil simpelthen ikke smide flere penge efter den. Så det store spørgsmål er, hvilken anden løsning jeg skal kigge efter. Der er noget med alder, den skal ikke være for gammel, for så ender jeg hurtigt med de samme problemer som jeg har i dag. Den skal kunne køre til Jylland til jul med julegaver, uden at jeg behøver at være bange for ikke at komme frem. Derudover skal den have en fornuftig økonomi, så det er fristende kun at kigge på benzin forbruget og den grønne afgift, der er afhængig af dette.

Mulighederne

Jeg har overvejet at købe en ny mikrobil. Jeg kan faktisk finansiere sådan en, hvis jeg vælger en af de billigste, for det samme som det koster mig at have min Hyundai. Men hold op hvor er de sløve sådan nogen! En anden mulighed er at købe en let brugt en, der kører en smule længere på literen end den jeg har nu. det er den løsning jeg hælder mest til.