Duften af nyslået græs

Jeg har savnet den i stort set al den tid jeg har boet i København: Duften af nyslået græs. Desværre har jeg ikke haft mulighed for at gøre noget ved det – før nu. Jeg er nemlig færdig med min uddannelse og har fået et godt job. Det gør det muligt for mig at købe min helt egen ejerbolig med græsplæne, flagstang og hvad der ellers hører til. Mens jeg læste, havde jeg ikke de samme økonomiske muligheder, som jeg nu har fået.

Eje eller leje?

Da jeg fik mit job, spirede drømmen om at skifte den lille etværelses lejlighed på Nørrebro ud med noget større, som også havde græs. Den drøm var ret nem at sælge til mig selv. Nu var spørgsmålet så bare, om jeg skulle eje eller leje. På den boligportal, som sjovt nok hedder boligportal.dk, kunne jeg få begge dele, så what to do? Jeg blev dog enig med mig selv om, at det skulle være en ejerbolig. Priserne er stadig til at have med at gøre og jeg har det bedre med at den månedlige ydelse går til, at flere og flere af murstenene bliver mine efterhånden.

Duften af nyslået græs

Jeg kunne så slå til her i midten af august og fik nøglerne umiddelbart efter. Jeg købte mit hus og min lille græsplæne af et par, som var på vej til udlandet. Derfor passede det dem fint, at jeg kunne overtage hurtigt. Det gav også et lille prisafslag. Jeg fik også deres plæneklipper med i købet. Den skulle de alligevel ikke have med. 

Folk har meget forskellige ting, som de gør, når de er flyttet ind i et nyt hus eller en ny lejlighed. Da alle flyttekasserne, møblerne og de andre ting var slæbt ind og jeg havde givet en omfang pizza og sodavand til mine flinke hjælpere, gik jeg igang med at finde græsslåmaskinen frem og så slå min græsplæne. UH, det var godt. Der er et eller andet helt specielt ved duften af nyslået græsplæne, også selv om den er iblandet lidt benzindunst efter græsslåmaskinens indsats. Jeg tror, at det hænger sammen med noget i min barndom. Mine forældre havde et sommerhus, hvor vi tilbragte mange gode sommerdage. Når vi kom derned, startede jeg med at slå græsset, som tit var blevet ret langt. Det var min opgave, som jeg gerne udførte. Når det var gjort, kunne jeg nemlig komme igang med at spille fodbold, spille krocket eller hvad jeg nu lige havde lyst til.

Det er sjovt, som oplevelser i ens barndom kan have indflydelse på ens handlinger som stor. Jeg drikker allerhelst kun den te, som jeg fik serveret hos min farmor. Skal jeg have en te, skal det helst være en Twinings Earl Grey. Der er sikkert andre typer te, som smager mindst lige så godt, men det er bare blevet en indgroet vane, at det skal være den.

I næste weekend er der så indflytningsfest i min nye ejerbolig, hvor familie, venner og bekendte kommer og får en bid brød og lidt hygge.