Jeg bliver for tiden lidt frustreret over at der findes så mange hjemmesider, som stadigvæk ikke er optimeret til at fungere ordentlig på de mobile enheder. Nu må de da efterhånden få øjnene op for at folk, stort set os alle sammen, går rundt på en smartphone på os og den bliver altså brugt flittigt. Jeg kan da godt forstå at de mindre ejere, virksomheder eller hvad du nu vil kalde dem ikke alle har råd til at få optimeret deres hjemmeside til mobilen eller tabletten – men når der er tale om store veletablerede hjemmesider, så synes jeg altså at det er for dårligt at denne tilpasningen til ”den virkelige verden” ikke har fundet sted.

Der findes dog gode sider

Du skal blot søge på Google og på den måde kan du hurtigt finde nogle sider som er opdateret til mobile enheder og som også meget gerne skulle være det, jeg henviser nemlig her til større IT nyhedssider. Prøv bare at søge på ”IT nyheder” på din mobil eller tablet, så skal du se nogle sider som jeg synes fungerer rigtig godt på digitale håndholdte platforme. Det samme kan da også siges om flere store danske nyhedssites som eksempelvis DR og der er da heller ingen tvivl om at de andre sider nok også skal komme efter det, jeg synes bare at det er lidt sørgeligt at det skal tage så lang tid.

Få nu mobilsider i orden

Der er ingen tvivl om at udviklingen kun går en vej og det er at mobilen og tabletsene overtager mere og mere af internet browsingen, hvilket jeg både synes er godt og skidt. Eller jeg ved ikke om godt og skidt er de rigtige ord, men personligt kan jeg stadig langt bedre stadigvæk lide at sidde foran en ”rigtig” computer, hvor jeg har en større skærm og en mus i hånden. Dette giver en meget bedre følelse og overblikket er meget bedre, men måske dette med tiden bliver fortid at søge information på denne måde.

Få nu mobilsider i orden

Når vi nu er ved denne kritiske snak, så må jeg dog samtidig også rose de hjemmesider som så alligevel har formået at tilpasse sig, for det virker utrolig godt at bruge dem og mon ikke også at de selv er glade for det. Et eksempel på en god side er designfund.dk, som virker fint og hos designfund kan du blandt andet finde kunst og købe dette online. Dette er dog blot noget som du kan finde hos dem, de har også et udvalg af langt flere emner og du bør helt sikkert tjekke det ud.

Udviklingen går enormt hurtigt

Når man snakker om IT verdenen, så går tingene bare ufatteligt hurtigt og dette er jo sådan set kun spændende og ganske fascinerende. Teknologien er med til at gøre en masse som ikke før har været tilfældet og jeg er spændt på de kommende år, hvor vi kommer til at opleve helt nye og revolutionerende ting i forhold til IT verdenen og dette kan jeg næsten ikke vente med at se mere til.