Noget der spreder hygge og ro i dit hjem i de kolde måneder er en brændeovn, og sådan en er meget interessant at kigge på i disse tider, hvor priserne på de øvrige varmekilder er skudt helt i vejret.

En brændeovn kan nemlig varme en god del af dit hus op, samtidig med at den står som en del af kunsten i dit hjem og mange er begyndt at tænke over designs af brændeovnen også.

Inden du kommer så langt, skal du dog have styr på tekniske ting omkring ovnen. For det første skal du have regnet ud, hvor det ville være mest hensigtsmæssigt at placere den.

Både med hensyn til hvordan den bedst varmer rummet op, men også i forhold til møblementet af dit hus.

I samme ombæring skal du tænke over skorstenen, for har du ikke en i forvejen, skal sådan en installeres – det er nemmere at installere en stålskorsten, mens en muret skorsten jo også er et spørgsmål om design af dit hus.
Få hygge hjemme i stuen
Når placeringen og monteringen af din brændeovn er på plads skal du ud og kigge på, hvor meget du har tænkt dig at spendere og også hvordan den skal se ud. Morsø Brændeovne har i mange år været kendt for at lave nogle af de bedste på markedet og du kan finde dem i forskellige modeller fra 8.000 til 14.000 kroner. Vil du gerne have en lidt billigere model er det muligt at få en flot brændeovn fra Jimex.dk til kun 5.995 kroner.

En sidste god ting at kigge efter når du skal vælge model er om den er mærket med DS og Svanemærket for at være sikker på at den overholder de anbefalede sikkerhedsmæssige og miljømæssige retningslinjer.