Jeg har fået en ny hobby. At spare penge. Det kom sig af, at min mand blev opsagt fra hans gode faste arbejde. Han havde været i samme firma i mange år, i samme stilling. Så naturligvis blev han bekymret. Bekymret og bange. Han er 53 år gammel. Med alt det de skriver i aviserne og hvad man hører rundt omkring regnede vi med at det ville blive mere end almindeligt svært for ham at få et nyt job.

Så jeg hev fat i nogle af de gode gamle dyder som jeg havde med fra min mor. Købe billigt ind, strække kødet, springe over med at købe sodavand, og vente på at det kom på tilbud. Da vores vandvarmer gik i stykker gjorde jeg mig den ulejlighed at søge på nettet og finde ud af hvorhenne jeg kunne billig vvs. Det var de mange bække små der skulle gøre udslaget.

Min mands afdeling var blevet nedlagt. Flyttet til Sverige. Derfor fik han en glimrende aftrædelsesordning. og 6 mdrs løn. Så vi fortalte hinanden at der var tid endnu. Men vi var i tvivl. Det hjalp heller ikke at Henry havde frygteligt svært ved at gå hjemme. Han kedede sig, og blev frygtelig irritabel.

Henrys nye start

Så en dag skete miraklet. en af Henrys gamle kolleger ringede til ham. Han var landet i et firma der stod og kunne bruge lige sådan en profil som Henrys, ville han mon komme til en samtale? Om han ville – han fik jobbet, og vi er sikrede en rum tid fremad. Men jeg holder fast i min nye hobby. Det er sjovt, og man ved jo aldrig hvad fremtiden bringer.