Om det er fordi jeg er blevet ældre eller jeg bare har fået større værdi på, hvad jeg propper i munden ved jeg ikke. I hvert fald har jeg ikke lyst til at købe den suppe, som jeg ser i supermarkederne og den ene hjemmeside efter den anden. Jeg vil hellere lave den selv. Ud fra et økonomisk synspunkt kan det sikkert ikke betale sig. Nu er penge jo ikke alt.

Ødeland? Nej Gnier Nej?

Jeg falder hverken i kategorien ødeland eller gnier. Jeg er bare opmærksom på, at jeg får det, som jeg gerne vil, til en fornuftig pris. Forleden skulle jeg købe noget VVS. I stedet for at gå ned i det lokale byggemarked, tjekkede jeg lige, hvad det kostede på nettet. Det var meget godt. Ved at købe VVS via en hjemmeside, kunne jeg spare pænt mange penge. Det kan jeg godt lide. Når jeg sparer penge et sted, kan jeg jo bruge dem et andet sted. Som min livsglade onkel sagde: “Der er ingen lommer i ligklæder, så du kan lige så godt være god ved dig selv, mens du har dig”. Det var han også i den grad. Meget mere end min mor, som var mere tilbageholdende og sparsommelige. Da hun skulle flytte fra sit hus til en meget mindre lejlighed var jeg med til at flytte. Nede i kælderen havde hun et kolonialrum. Det fik jeg “fornøjelsen” af at tømme. Det var fyldt med alverdens ting, som havde overskredet sidste anvendelsesdato og anvendelsesårti. Jeg tror simpelt hen, at hun havde mistet overblikket over, hvad hun alt havde købt.

Selv har jeg ikke en kælder, så jeg ville ikke kunne lave samme nummer. Det har jeg det egentlig ret god med. Jeg er ikke meget pernitten med salgsdatoer og lignende, men når der er tale om flere år, så er det lidt for meget til mig. Det kan ellers godt betale sig at være opmærksom på, hvad der er tilbud på, hvorhenne. På den måde har jeg sparet endnu flere penge. Alt sammen småting, men beløb som over tid bliver til en pæn sjat penge, som så kan bruges til noget andet godt.

Kategorier: Eyelandish