Foråret er på vej. Alle træerne har små skud der springer frem, blomsterne titter op af jorden. Fuglene synger, er så småt begyndt at gøre kur til hinanden og bygge redder. Solen varmer godt, himlen er blå, og når man sidder i solen, følelse det næsten som sommer. Det afspejler sig meget i den danske befolknings påklædning. Vanter, huer, varme støvler, og store vinter jakker er blevet skiftet ud.

Nu står den på forårs jakker, sneakers, ballerinaer et lille tyndt halstørklæde enkle steder. Vesten med en strikke trøje vinder frem. Så er der alle dem som tager glæderne på forskud og kaster sig ud i at skifte deres jeans ud med knickers. Det er også helt i orden i min verden. Der er kun et lille MEN! Det er deres sokker! Jeg er vild med alle de farverige sokker med mønstre på. Der findes masser af former for korte sokker.

Derfor er det mig en gåde, hvordan de unge mænd når frem til at det ser smart ud, og hive op i sokkerne når de har knickers på. Det er lidt ligeså meget ude af mode som at have tennissokker udenpå sine jeans. Ikke sagt de ikke kan have normale sokker på, men det er okay at lade dem sidde poset lige ved skoen. De behøver ikke blive trukket op mod knæene som en gammel tyroller på vej op i bjergene for at jodle. Jeg kan ikke lade vær med at tænke om de også tager sokker på i sandaler?

På med sokken